Costa Smeralda

Italiens naturskönheter till havs

Costa smeralda har lanserats, där havet finner sin natursköna mark.

Costa Smeralda är ett fartyg som representerar italiensk skönhet, stil och gästvänlighet. Fartygets olika utrymmen är inspirerade av det natursköna Italiens torg: när du går ner för den breda trappan i aktern kommer du att känna som om du strövar omkring på Piazza di Spagna i Rom, och när du tittar in i de olika butikerna, barerna och restaurangerna kommer du att känna livligheten från den magiska stadsdelen Trastevere i Rom, men med privilegiet från en unik utsiktsplats - havet.
En oförglömlig upplevelse att dela med de du älskar. Och med ett mervärde: att uppleva en kryssning som ligger i framkant vad gäller miljöhänsyn tack vare att den drivs med flytande naturgas, det renaste bränslet i världen.

Fartyget

De främsta uttrycken för konceptet "Italy's Finest": kvalitet, stil, gästvänlighet, underhållning och gastronomi. Ett unikt havsperspektiv där du själv står i centrum för nya erfarenheter som delas med de du älskar.

Aktiviteter och underhållning

Allt runt omkring dig handlar om skratt, spel och aktiviteter för hela familjen. Underhållningen förnyas genom att nya utrymmen uppstår där nya stunder äger rum, vilket i sin tur förstärker lusten att umgås.

Gastronomi

I den italienska traditionen är torget platsen där man träffas för att ta en kaffe eller smaka på någon godsak. Förutom restaurangerna erbjuds flera olika gastronomiska höjdpunkter som blir till en riktig fest för munnar i alla åldrar.

Teknik

Interaktiva system och applikationer som ligger i framkant har tagits fram för att kunna erbjuda dig en digital upplevelse i framtidsanda. Costa Smeralda är ett fartyg som är helt och hållet innovativt även vad gäller tekniken.HYTTER

Italiens vackraste städer i ditt rum

STUGA MED TERRAS MED UTSIKT MOT HAVET

Via en kombination av stilen och designen i konceptet ”Made in Italy” fångas stadens atmosfär och de mest berömda platserna på halvön. Italiens finaste har gjorts ännu mer oemotståndligt tack vare verandan med utsikt mot havet i en unik miljö där vågorna jagar horisonten.

Det grafiska motivet och färgerna är inspirerade från staden som däcket har döpts efter för att skapa en ”hemmakänsla”.

Verandan förstärker rummets ljusstyrka för en oas av välbefinnande och avkoppling under alla årstider.

Tygerna och inredningen har tillverkats av italienska företag, för en äkta "Made in Italy" -upplevelse.

Blicka ut över havets mysterium och njut av varenda bit av himlen utan att behöva avstå från den egna avskildheten.

3 NOVEMBER 2019 – Costa Smeralda kommer snart

Costa Smeralda kommer snart. Det nya flaggskeppet i flottan, och en hyllning till italiensk stil och värme. Endast de som väljer att åka med på jungfruresan kommer att få uppleva invigningsceremonin, en unik händelse för att välkomna "Belpaese of Italy ut på havet". En fest med en exceptionell, internationell värdinna, fyrverkerier ovanför Savona, särskild underhållning och fantastiska matupplevelser.
Du kan välja mellan kryssningen Ambugo Vernissage som går via Rotterdam, Lissabon, Barcelona och Marseille, och som sedan åker mot Savona och avslutas med stor fest den 3 november. Eller välj att delta före lanseringen den 3 november, innan du ger dig ut på den första kryssningen i Medelhavet. Och för dem som vill ha det bästa, kan du kombinera de två resorna i en oförglömlig kryssning.

Beginning 21/10 Beginning 04/11

LÅT DIG FÖRTROLLAS

Upplev din destination innan du ens har åkt

Upptäck Medelhavet med Costa Smeralda

Medelhavet väntar på dig för att vagga dig mellan sina vågor och på 5 dagar erbjuda dig en spännande resa bland städer rika på historia och kultur: Savona, Marseille, Barcelona, Civitavecchia

Upptäck mer

7 dagars avkoppling, välbefinnande, konst och natur

Från Liguriens kuster till Provence, från Katalonien till det anrika Civitavecchia, Etruriens port till Lazios kuster

Från Marseilles gamla hamn till den liguriska pärlan La Spezias kust, beundra därefter Antoni Gaudìs visionära konst och se de Baleariska öarnas vackra stränder.

Upptäck mer

Se vår flottas alla avgångar

Om du inte är nöjd kommer vi att återbetala hela semestern!
  •  
    INCLUSIEF VLUCHT!
    Afvaarten van januari 2017 tot maart 2017
  •  
    Al onze cruises in de Westelijke Middellandse Zee
     
​​

Följ bygget av Costa Smeralda via vårt media-galleri!

Visste du att...

I framkant vad gäller bruk av naturgas

De nya Costa-fartygen är de första på den globala kryssningsmarknaden att till 100 %, både i hamnar och i öppet hav, drivas med LNG (Flytande naturgas), det ”renaste” fossila bränslet i världen. Det här är en innovation som kommer att leda till betydande minskade avgaser och därmed bidra till värnandet om miljön och till att Costa Cruises hållbarhetsmål uppnås.

Konsortiet Costa Smeralda och Costa Cruises

Tillkännagivandet är resultatet från ett samarbetsavtal mellan det italienska bolaget och konsortiet Costa Smeralda (www.consorziocostasmeralda.com),
Konsortiet som ansvarar för utveckling och främjande av Sardiniens främsta turistområde och som äger varumärket Costa Smeralda. I samarbetet ingår en rad med olika initiativ som kommer att tillkännages under de närmaste månaderna. Costa Smeralda är en exklusiv turistdestination i nordöstra Sardinien och en utav världens vackraste och mest unika platser: den här landremsan av Sardinen har en natur, kultur och utmärkande särdrag som utnämnt området till ett världsledande turistmål i särklass.

Adam Tihany, Hospitality Designer och Konstnärlig ledare för Costa Smeralda

Adam D.Thiany är en av världens mest välkända designers på området för hospitality. Några av världens mest prestigefyllda hotell och restauranger har designats av honom, bland annat Beverly Hills i Los Angeles, Belmond Cipriani i Venedig och Mandarin Oriental i Las Vegas.

En kärlekshyllning till Italien

”Främlingarnas Italien är en förnimmelse: mjuka kullar med olivträd, solkyssta trappsteg på antika monument, vitt vin och färska tomater. Italienarnas Italien är mer komplext: det är passionerat, intensivt, och fullt av kontraster. Italy’s Finest är i mina ögon en nationell stolthet som förmedlats mellan generationer”, uppger Tihany. ”Det är en drömlik plats där tiden tycks gå långsammare. Här är stilen kung, skönheten drottning och folkandan kapabel till att förändra världen. Dessa begrepp såsom Stolthet, Smak, Tid, Stil och Anda har bidragit till våra tolkningar av fartygens olika teman.”

Ett exceptionellt arbetslag

Det amerikanska Rockwell Group och Jeffrey Beers International, det italienska Dordoni Architetti, och det tyska Partner Ship Design. Dessa utgör de ”Fantastiska 4” internationella företagen som enligt Adam D. Thianys önskemål tillsammans bildar arbetslaget som ska ge form åt det nya fartyget Costa Smeralda enligt visionen för ”Italiens bästa”.

Ett tillfredsställande resultat i framtidsanda

"Det handlar om att tillsammans med Costa bidra till att återställa den italienska nationella stoltheten. Och alla vill vara med.”

TEKNISKA DATA

Costa Smeralda

Tonnage:

182.700 t

Längd:

337 m

Antal Däck:

20

Antal Hytter:

2.612

Antal Restauranger:

11

Antal Pooler:

4

Kapacitet Passagerare:

6.522

Kapacitet Besättning:

1.​678

Kryssningshastighet:

21,5 kn

​​Så här bokar du

LÅT OSS TALA

+46 08 5198 9514

Ring våra experter som alltid står till ditt förfogande
eller bli uppringd
Detaljer Måndag till fredag 09.00 - 17.00

BOKA ONLINE

Alla Costas kryssningar, resvägar och upplevelser som du kan upptäcka på nätet.

 

Dela din semester

 
EMAIL
Med en vän >